Lovis

Nu så är alla valpar registrerade hos SKK och har fått sina reg. nummer. De växer fint och alla mår jättebra. Är man intresserad av valp ur denna kull bör man höra av sig omgående då det bara finns 3 av dessa små juveler.

Temat för årets mopskull är just Engelska kungligheter. Efterson mopsen är en ras från England och England ju är ett kungadöme, som dock saknar kung så bestämde vi oss för att hjälpa till lite. Således har vi Burfelts White King, Burfelts Blue Price och Burfelts Red Queen som fått sina namn ifrån färgerna av den engelska flaggan och samtliga fyller 3 veckor idag och växer så det knakar, vilket kanske är mer än vad man får säga om det brittiska kungahuset ;)

Natten till den 2 oktober fick vi förlösa 3 små superfina mopsvalpar, 2 pojkar och en tjej. Lovis kmpade tappert och tog hand om valparna omgående. Skönt nog kom mjölken igång direkt så vi behövde inte stödmata något alls. Snittvikten vidfödseln var 188g och snittet idag ligger på 275g vilket är en ökning med nästan 50% 

Lovis har bekräftats dräktig och vi kunde se minst 5 valpar i magen vid  senaste röntgenundersökningen. Lovis första kull har visat sig vara utomordentligt friska och trevliga som det är med stor spänning vi ser fram emot denna kull. Pappan är en mycket välmeriterad gosse som kan titulera sig svensk utställningschampion och dessutom blev han svensk juniorvinnare 2014. Kullen beräknas leveransklar i början på december.