A-kullen

Nu är samtliga hundar ur A-kullen röntgade och Burfelts kennel har därmed 90% fria höftleder(AD) och 90% fria armbågsleder (ED). En hund har ED 1 och en hund bedöms som C på en höftled. Den senare har vi fått se plåtarna på och man kan tydligt se att hunden ligger snett vid röntgentillfället. Hunden kommer att röntgas om vid ett senare tillfälle för att säkerhetsställa resultatet. Ingen hund uppvisar fel på både armbågar och höftar. Vi är nöjda över utfallet och ser nu fram emot resultaten från B-kullen som ju har samma föräldrar.

Wilma m valpar

På bilden från vänster : Bella, Wilma, Arista och Attina. Biuck fick inte vara med eftersom både Wilma och Bella löper,

Ikväll hade vi en mycket trevlig kväll när några av Wilmas valpar kom förbi och hälsade på. Malin och Erik kom förbi med Bella (Burfelts Ariel) och Linda och Juhani kom förni med Buick (Burfelts Asterix). Attina har vi ju sedan en tid till låns av Hasse som gjort illa sig foten. Det blev mycket bus och lek från hundarnas sida och mycket hundprat mellan oss hundägare.Extra kul var det att träffa Bella som ju var minst i kullen, hon vägde bara 175 gram vid födseln och kämpade för sitt liv de första dygnet. Men nu är hon lika stor som de andra tikarna i kullen och än en gång fick vi bevis på .hur underbar mentalitet denna kull har. Alla lekte de fint tillsammans, det var bara Wilma som inte riktigt hade samma leklust som valparna =)

Vi vill önska alla våra valpköpare och vänner ett gott nytt år. Det har varit en mycket rolig och spännande resa att se Wilmas valpar växa upp i sina nya familjer. Vi känner oss fantastiskt lyckligt lottade som haft förmånen att få så härliga ägare till våra valpar. Vi är övertygande om att det kommande året kommer att bli minst lika roligt. Det är mycket som kommer att hända under året. Valparna är på väg in könsmognaden och ni som har hanhundar lär ju märka av det =) I vår ska vi ha vårt första kennelläger, vi har redan börjar fila lite på upplägget. Under sommaren kommer vi säkert att ses för att träna, tävla eller bara umgås. Senare under hösten kommer vi att arrangera gemensamt MH på Borlänge Brukshundklubb. Det kommer att bli riktigt kul att se hur alla hundarna reagerar på de olika momenten. Även höft och armbågsröntgen står på agendan under hösten, ett viktigt moment för att få veta hur hundarna klarat sig från de ärftliga ledsjukdomarna. Mycket bra att veta också för att kunna göra förändringar i kost eller fysiska aktiviteter så att hundarna får ett så långt och bekymmersfritt liv som möjligt. Kort och gott, det kommande året kommer att inrymma många roliga och spännande saker för oss, för er och inte minst för alla våra våra hundar.

Så från oss alla till er alla, önskar vi er ett riktigt gott nytt år. =)